Canon lanserer digitalkamera i kredittkortstørrelse

Canon fornyer utvalget av digitale kameraer og vil i løpet av sommeren lansere flere nye modeller. Den aller minste er Digital Ixus, som ikke er større i høyden og bredden enn et kredittkort!

Publisert

Det nye kameraet er betydelig mindre enn S20, som vi nettopp har testet, og det er en overraskelse. S20 er nemlig allerede et av de minste og mest kompakte kameraene på markedet. Det nye barnet har fått navnet Digital Ixus, oppkalt etter Canons braksuksess med filmbaserte Ixus-kameraer.

Digital Ixus veier 190 gram (uten batteri og minnekort) og har målene 87 x 57 x 26,9 mm. Oppløsningen på CCD-brikken er på 2,11 mill. bildepunkter (samme som S10), og kameraet leverer en oppløsning på 1600x1200 bildepunkter (1,92 mill. bildepunkter netto).

Kameraet er utstyrt med en optisk 2x zoom og er, i følge Canon, verdens minste digitalkamera med optisk zoom. Brennvidden er på 35-70 mm (omregnet til 35-mm-kamera) med en lysstyrke på f/2,8-4,0. Bildene lagres på et minnekort av typen CompactFlash, som er vanlige på alle Canons kameraer.

Kameraet har USB-port, hvilket gir lynrask overføring av bilder via kabel til PCen. I regelen eliminerer dette behovet for adapter til minnekortet. USB-port har forøvrig etter hvert blitt standard på alle nye kameraer som lanseres fra de ulike produsentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer