Canon lanserer fem nye kameramodeller

I forkant av Photokina-messen lanserer Canon nå en rekke nye digitalkameraer. Mest spennende er kanskje speilreflekskameraet 20D og arvtakeren i den kompakte G-klassen, som har fått navnet G6.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å henge med i svingene på kamerafronten for tiden, for aldri før har det blitt lansert nye modeller i høyere tempo enn akkurat nå. Denne gangen er det Canon som slår på stortromma, og lanserer nå hele fem nye kameramodeller i forskjellige segmenter.

Se mange bilder av de nye kameraene

EOS 20D - semiprofesjonell speilrefleks

Arvtakeren til EOS 10D har fått mange nyheter. Huset er i magnesium og er riktig nok temmelig likt forgjengeren, med noen unntak. Blant annet er den innebygde blitsen mer høyreist (mer lik 300D). Viktigere er det nok at kameraet er blitt langt raskere enn forgjengeren, mye takket være den nye DIGIC II-prosesoren. Det skal blant annet være klart til å ta bilder nærmest umiddelbart etter at du har skrudd det på, og kan seriefotografere inntil 5 bilder pr sekund, og bufferen har plass til inntil 23 bilder i JPG-format.

Kameraet er utstyrt med en nyutviklet CMOS-sensor, og bildene får en oppløsning på 8,2 megapiksler i størrelsesforhold 3:2. Den nye brikken sørger blant annet for langt mindre støy ved høye ISO-verdier enn tidligere (maks 1600 ISO). Du kan ta bilder i JPG- og RAW-format samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer