Canon lanserer Irista

Ny nettjeneste som tar vare på bildene dine i nettskyen.

BILDEARKIV PÅ NETT: Canon lanserer denne uka Irista; en nettjeneste der du kan lagre og organisere bildene dine på nett. Foto: CANON
BILDEARKIV PÅ NETT: Canon lanserer denne uka Irista; en nettjeneste der du kan lagre og organisere bildene dine på nett. Foto: CANON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I to år har Canon jobbet med det de har kalt «Project1709», og denne uka ble tjenesten ferdigstilt og lansert under navnet Irista.

Dette er nok en nettlagringstjeneste som det finnes svært mange av fra før, men som kun er fokusert på bilder.

Med gratisversjonen får du 10GB lagringsplass, og det er ingen begrensning på filene du laster opp; hverken hva gjelder størrelse eller bildeformat (RAW-bilder støttes også).

Bildene kan du laste opp enten via webgrensesnittet, fra en PC/Mac-applikasjon (som også automatisk kan laste opp nye bilder) eller importere fra Facebook og Flickr.

Gode organiseringsmuligheter

Via grensesnittet kan du organisere bildene dine - se dem på en tidslinje, merke dem med ulike stikkord, organisere dem i album og utføre søk; blant annet også på tekniske data, som hvilket objektiv de er tatt med og den slags.

Tjenesten integereres også med Facebook og Flickr og lar deg dele bildene direkte på disse sosiale nettverkene. Kommentarer du får på bildene du deler, kan leses direkte fra Irista-grensesnittet, på samme måte som på iPhoto for Mac.

ORDNUNG MUß SEIN: Irista har stort fokus på organisering av bilder.
ORDNUNG MUß SEIN: Irista har stort fokus på organisering av bilder. Vis mer


Priser

Vil du ha mer lagringsplass, må du ut med cirka 400 kroner i året for 50GB, eller rundt 900 kroner i året for 100GB; da med mulighet for å bygge på med enda mer lagringsplass. Det er kun lagringsplassen du betaler for - funksjonaliteten er den samme som i gratisutgaven.

TEMA: FOTO

Til sammenlining tilbyr Flickr 1TB (=1000GB) gratis lagringsplass, mens Google tar cirka 150 kroner i året for 100GB nettlagring, som også kan brukes mot deres bildetjeneste, Picasa.

Vil du prøve ut nettjenesten, har Canon åpnet dørene på irista.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer