Canon lanserer nye DV-kameraer

Nok en DV-serie fra Canon er på vei, og denne er oppfølgeren til MV4-modellene.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha nytt ekstremt stor suksess med MV500-serien, som var først og fremst rettet mot mindre proffe brukere, lanserer nå Canon nye produkter i mid-range-spekteret. Den nye serien heter MV5.

Det er tre modeller inkludert i produktlinjen, og disse er MV5, MV5i og MV5i MC. Kun de to sistnevnte vil være i salg i Norge. Det er ved første øyekast helt klart at kameraene bygger på MV4-designet (les vår test av MV4i MC her), og fokuset er liten størrelse - men her er det også mange finesser.

Lite og pent

Utseendemessig er MV5-serien ganske lik MV4, men med noen små endringer, blant annet har den optiske søkeren fått en litt annen vinkel. Batteriet er også av en annen type, nå skal nemlig Canon bruke samme batteri i sine stillbilde- og videokameraer. Det er ellers noen mindre designendringer på knapper, men ingenting drastisk.

De viktigste nyhetene befinner seg imidlertid på innsiden. Blant annet skal kvaliteten på stillbildene være forbedret, takket være flere nye teknologier og mindre CCD-brikke (1/6 ", 800.000 piksler).

Det er også mulig å lagre videosnutter i Motion JPEG-formatet direkte på minnekortet (kun MV5i MC). MV5i MC-modellen har også innebygd USB-port, som gjør det enklere å koble kameraet til datamaskin eller annet periferiutstyr. Begge modellene har for øvrig alle de nødvendige portene innebygd - DV, AV og S-video, samt mikrofoninngang. Dette eliminerer altså den noe upraktiske dokkestasjonen kjent fra MV4-serien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer