Canon lanserer nye kameraer

Det har gått ett og et halvt år siden Canon lanserte digital speilrefleks i et overkommelig prisnivå. Nå er neste generasjon klar, sammen med flere andre spennende nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

Canon var lenge alene på arenaen som leverandør av digital speilrefleks i prisleiet rundt 10 000 kroner, nærmere bestemt i tiden fra september 2003 til mars 2004. Da kom som kjent Nikon på banen med D70 og de har siden delt markedet omtrent i to, sett over tid, i hvert fall frem til Olympus lanserte sin E300 mot slutten av fjoråret.

Nå mener Canon at tiden inne for en oppfølger, og i går ble EOS 350D lansert.

Typisk oppfølger – viktige forbedringer

Betegnelsen 350D tyder på en relativt moderat videreføring fra 300D, men det er mange av dem, og noen er svært viktige.

350D har nå fått 8 megapikslers CMOS bildebrikke, forgjengeren hadde 6,3. Bildeprosessoren er nå DIGIC II, som gjør kameraet en god del raskere i responsen.

Oppstarten er vesentlig raskere, og det er nå mulig å ta bildeserier på opptil 14 bilder med 3 bilder pr sekund.

7-punkts autofokus, E-TTL blits og samtidig RAW + JPEG opptak er andre nye egenskaper.350D støtter nå også USB 2.0 High speed og PictBridge for direkte utskrift, og leveres med Digital Photo Professional programvare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.