Canon lanserer nye skrivere

Fire nye multifunksjonsskrivere, alle til under tusenlappen.

MG4150 koster 799 kroner, men spesifikasjonene ligger på et nivå som man for få år siden måtte betale det dobbelte for. Foto: Canon
MG4150 koster 799 kroner, men spesifikasjonene ligger på et nivå som man for få år siden måtte betale det dobbelte for. Foto: Canon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å påstå at blekkskrivermarkedet er i en rivende utvikling om dagen, blir å dra sannheten litt langt. HP, Epson, Canon og Lexmark ligger likevel ikke på latsiden, og stadig dukker det opp nye produkter som er litt raskere, har litt flere funksjoner, og er litt penere enn sine forgjengere.

For ikke å glemme: Litt billigere.

Les også: Nå skjer det noe på skriverfronten

Billig

Når Canon nå lanserer fire nye multifunksjonsskrivere, så er det med prislapper fra 699 til 999 kroner. Ingen av dem koster altså over tusen kroner. For bare få år siden var det gjerne bare den aller simpleste modellen i en så stor lansering som kostet under tusenlappen, og den var ofte helt strippet for funksjonalitet.

Toppmodellene MX515 og MG4150 er de to mest interessante, og de koster henholdsvis 999 og 799 kroner.

Kontorbruk

Førstnevnte er en typisk kontor-skriver, utstyrt med faks m/arkmater og en rekke tilkoblingsmuligheter. Den kan kobles til nettverket enten trådløst eller via kabel, og kan også kobles direkte til PC via USB.

Pixma MX515 er den dyreste av de fire skriverne, med en prislapp på 990 kroner veiledende.
Pixma MX515 er den dyreste av de fire skriverne, med en prislapp på 990 kroner veiledende. Vis mer


Mer interessant for mange er kanskje støtten for AirPrint, noe som gjør det veldig enkelt å skrive ut fra iPhone, iPad og iPod Touch. I tillegg kan man laste ned en app både til iOS og Android, som gir deg utvidet mulighet for utskrift, blant annet med bedre kontroll på fotoutskrifter.

Et innebygd minnekortspor gjør det mulig å skanne direkte til minnekort, ikke bare bilder, men også dokumenter - som automatisk digitaliseres i PDF-format. Ting som skannes kan også lagres rett til mapper på PC-er i nettverket.

All betjening foregår enten via PC eller via frontpanelet på skriveren, og navigering skjer på den 6,2 cm store skjermen.

For øvrig har skriveren automatisk tosidig utskrift.

Hjemmebruk

MG4150 er myntet mer på hjemmebruk. Her er faks-funksjonaliteten tatt bort, men skriveren har beholdt nettverksfunksjonaliteten (WiFi) i tillegg til USB-tilkobling. Også her har du muligheten til å skrive ut på begge sider av arket, uten behov for å gjøre noe manuelt.

AirPrint støttes også her, men ved hjelp av app-en Easy Photo-Print kan du skrive ut fra både iOS- og Android-baserte mobiler og nettbrett. Gjennom denne app-en skal det også være enkelt å dele bilder, blant annet via Canons egne nettsky-tjenester og Picasa.

Ifølge Canon skal skriveren bruke 44 sekunder på å skrive ut et kantløst fotografi i 10x15 cm. Dokumenter skrives ut med 9,9 sider pr minutt i sort, og 5,7 sider pr minutt i farger. Målingene ble gjort etter fastsatte ISO-krav.

De to siste modellene, MX435 og MX375 er enklere kontor-modeller til henholdsvis 799 og 699 kroner. MX375 er eneste modell av de fire som ikke leveres med støtte for trådløst nettverk.

Alle modellene skal være tilgjengelig i butikkene i løpet av mars/april, har vi fått opplyst fra Canon.

Les også: Er dette verdens søteste skriver?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer