Canon lanserer nytt flaggskip

Denne uka er det Canon som trår til

Canon lanserer nytt flaggskip
Publisert
Sist oppdatert

Når de ledende kameraprodusentene lanserer nye toppmodeller for profesjonelle fotografer er det grunn til å følge med. Her ser vi nemlig hva slags tekniske nyvinninger som også vil komme på rimelige kameramodeller i en ikke for fjern framtid. Først og fremst gjelder dette grunnleggende sensorteknologi og bildeprosessering, selve konstruksjonen av et proffkamera vil alltid ligge i en klasse for seg.

Canons nye toppmodell heter EOS 1D Mark IV og er bygget i magnesium. Kameraet er utstyrt med en 16,1 megapikslers brikke med crop-faktor 1,3. Dette er altså ikke et kamera med fullformat sensor, men et kamera først og fremst beregnet for presse og sportsfotografering.

For studio og naturfotografi er det EOS 1Ds Mark III som gjelder, men en oppdatert utgave av denne er også forventet i nær framtid.

Imponerende spesifikasjoner

 • Ny 16,1 megapikslers APS-H CMOS-sensor
 • 10 bilder per sekund i serieopptak
 • Opptil 121 store JPEG-bilder i én serie
 • Ny 45-punkters vidvinkel AF med 39 kryssensorer med f/2.8 følsomhet
 • Høyhastighets doble “DIGIC 4”-prosessorer gir suveren bildekvalitet
 • ISO 12 800, som kan utvides til 102 400
 • Full HD filmopptak med 30, 25 og 24 bilder per sekund
 • 3,0” Clear View II LCD-skjerm med Live View-modus
 • Kamerahuset har 76 gummiforseglinger som gjør det motstandsdyktig mot støv og vann
 • Kompatibelt med alle Canons EF-objektiver og Speedlite EX-blitser
 • Også tilgjengelig – ny EOS 1D Mark IV trådløs filoverføring WFT-E2 II (også kompatibel med eksisterende trådløs filoverføring WFT-E2)

Canon lanserer nytt flaggskip
Canon lanserer nytt flaggskip
Canon lanserer nytt flaggskip


Det viktigste nye

Det er først og fremst hurtigheten, de høye ISO-verdiene og videofunksjonaliteten som er de viktigste nyhetene. Både selve sensoren og prosesseringen av rådataene bidrar til å øke dynamikken og redusere støyen i bildet. Dermed kan du ta gode, støysvake bilder selv med så beskjedne lyskilder som en 25 watts lyspære eller noen få stearinlys.

Canon lanserer nytt flaggskip


Også videofunksjonen er svært viktig. Når en fotograf kan bruke det samme utstyret både til stillbilder og høykvalitets video åpner det seg helt nye muligheter uten store ekstra investeringer.

Spesielt for studioopptak og planlagte utendørs opptak kan profesjonelle speilreflekskameraer med topp optikk gjøre jobben minst like godt som dedikerte videokameraer. Det krever tilleggsutstyr for praktisk manuell fokusering, men dette er ingen ting i forhold til anskaffelse av profesjonelt videokamera og tilbehør.

Prisen er anbefalt til 47 999 kroner og salgsstart er i november 2009.

Mer om kameraet finner du hos Canon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer