Canon lanserer selfie-kamera

Powershot N100 kan ta to bilder samtidig.

Skjermen på PowerShot N100 kan vippes opp, og dermed ser du deg selv når du tar selvportrett. Det har også et ekstra kamera på baksiden. Foto: Canon
Skjermen på PowerShot N100 kan vippes opp, og dermed ser du deg selv når du tar selvportrett. Det har også et ekstra kamera på baksiden. Foto: Canon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CES er også messen for de store kameraprodusentene, som mer enn noen gang prøver å følge med i timen for å tilby kundene ny funksjonalitet.

Som kjent har det gått nedover med kamerasalget de siste årene, ikke minst på grunn av smartmobilens inntog.

Les også: Når datamaskinene flytter inn i klærne

selfie-kamera

Canon er blant produsentene som har skjønt at "selfie" er den store tingen for øyeblikket, og deres nye PowerShot N100 er spesialsydd for selvportretter. Den store skjermen på baksiden kan nemlig vippes opp 180 grader, slik at du kan se deg selv før du knipser.

Ikke nok med det, over skjermen sitter også et lite kamera nummer to. Dette kan knipse et bilde av fotografen idet bildet tas, og smelte dette sammen med hovedbildet. Dermed kommer alle med på bildet - på et vis.

Kameraet støtter både NFC og trådløst nett, og her dreier det seg selvfølgelig om å raskt kunne dele bildene med andre og via sosiale nett som Facebook og Instagram, slik vi er blitt vant med i mobilverden.

På innsiden sitter en 12 megapiksler stor bildebrikke, skjermen er på tre tommer og er berøringsfølsom, og zoomen er på 5x optisk med maks brennvidde 24 mm og lysstyrke på f/1.8.

Flere bilder:

Kommer i mai

N100 er ventet i butikkene i mai, og i USA vil prisen ligge på 349,99 dollar. Tør vi tippe på en pris på i underkant av 3.000 kroner her hjemme?

Flere ferske CES-nyheter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer