Canon MV 750i

750i er toppmodellen i Canons nyeste serie for de mindre krevende brukerne. Men innebærer den nye bildeprosessoren virkelig så stor kvalitetsforbedring?

Publisert
Canon MV 750i

Av de fire midrange-kameraene vi tester i denne omgang, er MV 750i blant de større og tyngre. Med batteri og kassett veier kameraet 584 gram, men utformingen gjør at det sitter svært godt i hånden og vekten er ikke spesiell merkbar. Designen på MV750i følger trenden til Canon og har litt retro-inspirterte, avrundede former, med store og klare knapper. Det er ingen tvil om at dette kameraet retter seg mot mindre erfarne brukere, som ønsker seg et enkelt og brukervennlig kamera for hverdagsbruk.

Plasseringen av knappene er ganske forutsigbar, med av/på-hjulet, zoom-knappen og fotoutløseren som betjenes med pekefingeren og tommelen. På venstre side av kameraet finner vi alle knappene for avspilling, aktivering av spesialeffekter, nattmodus og menytilgang.

Utover dette har kameraet plass til SD-minnekort bak LCD-skjermen, mens diverse tilkoblinger (S-video, DV inn/ut og USB) er plassert i fronten.

Vi liker også veldig godt at en vidvinkelkonverter følger med i pakken.

Mye innhold

Når det gjelder teknologien, byr MV750i på en del imponerende muligheter. Zoomnivået er meget bra til å være et kamera i denne prisklassen – hele 22x optisk zoom er ganske uvanlig i denne sammenhengen. Den digitale zoomen stanser på 440x, som selvsagt er helt unødvendig, siden slike nærbilder blir fullstendig ødelagte.

Canon MV 750i

Den nye Digic DV-prosessoren som Canon monterer i sine nye modeller skal gjøre fargegjengivelsen mer realistisk og naturtro, og vi synes denne funksjonen faktisk gjør bildene en del penere. Både i forhold til eldre Canon-modeller og andre produsenter stiller MV750i sterkt. Spesielt utendørsscener, med klare farger og sterke konraster, ble pent gjengitt.

Ytelsen i dårlig lys er også blitt merkbart forbedret. Det er nå tre modi for filming i mørke omgivelser. Du velger hvilken modus du vil bruke i menyen, og deretter aktiverer den ved å trykke på night mode-knappen. Løsningen med å måtte gå inn på menyen hver gang du skal bytte nattmodus er dessverre litt klønete. De tre modiene består av vanlig lavlys-modus med redusert lukkerhastighet, en modus der det innebygde lyset brukes, pluss en 0 lux modus for filming i total mørke. På dette området stiller Canon nå langt bedre enn deres tidligere modeller, som gjerne hadde temmelig svake muligheter for nattfilming.

Fremdeles støy

Det er et vanlig problem at mikrofonen i DV-kameraer plukker opp lyd fra drivverket, og det er også tilfellet her – selv om produsenten påstår at problemet er mindre. Dette er spesielt merkbart i innendørs-sekvenser, og dessverre er det ikke mulig å koble til ekstern mikrofon til kameraet. Men slike lyder må man nesten regne med i det rimeligere prissegmentet.

Canon MV 750i

Vi opplevde også noen problemer med brukervennligheten, da flere litt mer avanserte funksjoner som manuell fokus må aktiveres ved å gå langt inn i menyen. På den annen side er kameraet meget tilgjengelig for de mindre erfarne brukerne, takket være de store og tydelige knappene, men skal du altså benytte de mer proffe mulighetene må du grave litt dypere.

Mye for krona

Veiledende pris på Canon MV750i er 6995 kroner, og det er svært god valuta for pengene. Du får god bildekvalitet, godkjent nattmodus, bra zoom og til og med vidvinkelkonverter. Dessverre er tilgangen til noen av funksjonene litt komplisert, og du må regne med noe motorstøy. Men totalt sett er dette et glimrende nybegynner-kamera, med nok av funksjoner og god kvalitet. Kan trygt anbefales til denne kjøpergruppen.

Sammenligne dette kameraet mot de andre i testen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer