Canon Pixma MG6650

Scorer jevnt over godt på omtrent alle testpunktene.

BEST I TEST: MG6650 er jevnt over god på alle utskriftstyper, og er i tillegg kjappest på de fleste av dem. Legg til at den er rimelig og brukervennlig, og du har vinnerformelen. Foto: CANON
BEST I TEST: MG6650 er jevnt over god på alle utskriftstyper, og er i tillegg kjappest på de fleste av dem. Legg til at den er rimelig og brukervennlig, og du har vinnerformelen. Foto: CANON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canon-skrivere har utmerket seg med gode testresultater i tester både her på Dinside og hos andre testpublikasjoner gjennom mange år. Det er derfor ikke tilfeldig at hele tre av de fire mest populære skriverne hos Prisjakt.no er levert av Canon akkurat nå.

Modellen vi har sett nærmere på er en ekte fotoskriver med seks blekktanker, i likhet med Epson XP-760. Det burde derfor være duket for god fotokvalitet.

Skriveren er den klart mest ruvende av de tre, men all arkmating foregår nå i fronten, så du slipper å gjøre plass i bakkant slik du måtte tidligere.

Her er en rask oversikt over de tekniske egenskapene, sammenlignet med de to andre modellene (du finner lenke til dem nederst i denne artikkelen):

Canon Pixma MG6650


Merk at Canon er den eneste som har NFC-støtte. Det gjør det mulig å opprette forbindelse mellom mobilen (eller andre NFC-produkter) og skriveren bare ved at de berører hverandre.

Brukervennlighet

Canon er gode på brukervennlighet, og det ser vi også denne gangen. Skriveren settes raskt opp, og installeres automatisk i Windows 8.1 slik at du får full skriverfunksjonalitet. For å få full skannerfunksjonalitet må du imidlertid installere Scangear-programvaren, enten fra nettet eller fra den medfølgende CD-en.

Canon Pixma MG6650


Skjermen er berøringsfølsom, og til tider litt for berøringsfølsom. Det har mange ganger ført til at sveip har blitt oppfattet som trykk, og man havner inn i undermenyer uten at man har ønsket det. Bortsett fra det har vi ikke noe å utsette på brukervennligheten.

ENKELT: Slik ser hovedbildet på skjermen ut. Legg merke til at Canon ønsker at du skal bruke nettskyfunksjonaliteten, og er også den produsenten som har implementert nettskyfunksjonalitet på best måte. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
ENKELT: Slik ser hovedbildet på skjermen ut. Legg merke til at Canon ønsker at du skal bruke nettskyfunksjonaliteten, og er også den produsenten som har implementert nettskyfunksjonalitet på best måte. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Funksjonalitet

Funksjonsmessig er skriveren midt på treet i dette selskapet, med NFC-støtte som selve spydspissen. Vi må også trekke fram at skriveren er godt knyttet mot nettskyen, og du kan enkelt skanne dokumenter og bilder direkte til populære nettskytjenester som Dropbox, Google Drive og OneDrive.

BREDT UTVALG: Du finner mange forskjellige nettskyløsninger å velge mellom, så mange at vi tilgir Canon for forkortelsene på knappen nederst til venstre. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BREDT UTVALG: Du finner mange forskjellige nettskyløsninger å velge mellom, så mange at vi tilgir Canon for forkortelsene på knappen nederst til venstre. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Merk også at dette er eneste skriver som har kortleser til MemoryStick-minnekort. De to andre har kun støtte for SD-kort.

Via menyen kan du skrive ut forskjellige spesialpapirer, alt fra noteark til månedsplaner.

AirPlay-støtte er på plass, og lar deg skrive ut direkte fra iPhone/iPad - men vi skulle ønske denne funksjonaliteten bød på flere tilpasningsmuligheter.

JODA: Airprint-støtten lar deg velge papirstørrelse.
JODA: Airprint-støtten lar deg velge papirstørrelse. Vis mer


Google Cloud Print støttes også, hvis du har Android-basert mobil.

Hastighet

Hvis du er opptatt av at utskrifter skal ekspederes raskt, enten det er snakk om dokumenter med sort tekst, fargebrosjyrer med enkel grafikk eller fotoutskrifter, er dette et supert valg. Her er den nemlig til dels vesentlig raskere enn de to andre skriverne i testen. Skanneren er litt tregere enn de to andre, men det merkes ikke på kopiering i særlig grad.

(Alle målinger er foretatt via trådløst nettverk)
(Alle målinger er foretatt via trådløst nettverk) Vis mer


Skannerkvalitet

Skanneren er ikke den raskeste, men er til gjengeld best på detaljnivå i høylys og skygger av de tre. Den eneste lille innvendingen vi har er at standardinnstillingene kan noen ganger føre til at fargene blir noe varmere enn på originalen. Dette er imidlertid mulig å justere i innstillingene.

Om du vil, kan du laste ned denne .zip-filen (40MB), som inneholder en innskanning i full størrelse fra hver av skriverne.

Dokumentutskriftskvalitet

Canon er ikke bare raskest, de byr også på en kvaltiet på tekst i svart/hvitt og enkel grafikk i farger som er helt i toppen. Selv kladdemodus er ofte mer enn godt nok for normal bruk, noe som ikke er tilfelle med Epson-utskriftene.

Dette er definitivt en skriver vi vil anbefale til denne typen utskrifter.

Fotokvalitet

Vi er godt vant når det gjelder fotokvalitet hos Canon, og denne modellen har altså seks separate blekktanker. De fire vanlige CMYK-fargene, i tillegg til lys magenta og lys cyan. Disse sørger for fine overganger og raster, og naturlige hudfarger.

Når vi forstørrer utsnitt av bildeutskriftene ser vi tilløp til korn i enkelte detaljer, noe som gjør at vi vurderer fotoutskriftene fra Epson som et lite hårstrå bedre. Merk imidlertid at korn ikke er synlige på normal betraktningsavstand, og avtar ytterligere når du velger aller beste kvalitet.

GOD PÅ FOTO: Epson og Canon scorer høyest på fotoutskrifter, Epson ligger noen hårstrå foran denne gangen. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
GOD PÅ FOTO: Epson og Canon scorer høyest på fotoutskrifter, Epson ligger noen hårstrå foran denne gangen. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Men bruk (Canon-) fotopapir som er kalibrert mot skriveren, kvaliteten på bildeutskrifter på vanlig papir er best hos denne konkurrenten.

Konklusjon

Canon Pixma MG6650


Canon Pixma MG6650 er den største av disse tre skriverne, men byr på god kvalitet på alle utskrifter, også i utkast-modus. Den er også brukervennlig og enkel å komme i gang med, og løser utskriftsjobbene kjapt og greit.

Skanneren er testens beste, og du kan enkelt skanne bilder og dokumenter direkte til nettskytjenester som Dropbox, Google Drive og OneDrive. Alt kan styres direkte fra skriveren, men Canon kunne godt ha jobbet litt mer med berøringsskjermen. Uansett - et fortjent terningkast fem og Best i test-stempel.

Les også om de to andre skriverne i testen:
HP Envy 5530
Epson XP-760

Testresultat

Canon Pixma MG6650

Brukervennlig, rimelig, meget god utskriftskvalitet på alle typer medier, god nettsky-integrasjon, NFC-støtte, støtter flere minnekort enn de to andre, rask til det meste.

Litt upresis berøringsskjerm, ruver mest av de tre skriverne.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer