Canon Powershot A520

Powershot A520 er kompakt, har 4x optisk zoom, og byr på mange manuelle valg. Her får man i hvert fall mye funksjonalitet for pengene. Men blir det noe bra bilder av det?

Publisert

Canons A-serie består i hovedsak av rimelige modeller. Noen av dem byr likevel på ganske mange manuelle muligheter, og tar meget gode bilder, som for eksempel Powershot A95.

Mindre og lekrere

Nylig lanserte Canon modellen A510, og senere også storebror A520, som vi har hatt gleden av å stifte nærmere bekjentskap med. Disse kameraene markerer en ganske stor endring i A-serien. Kameraene er 13% mindre enn de eldre søsknene, og 20% lettere. Likevel byr de på et nytt, kraftigere og rimelig lyssterkt 4x optisk zoomobjektiv (tilsv 35-140 mm, f2,6-5,5), forbedret blits og mer nøyaktig optisk søker. A510 har en 3,2 megapiksels bildebrikke, mens brikken i A520 er på 4 megapiksler (begge 1/2,5" store).

Denne omtalen dreier seg om A520, som erstatter fjorårsmodellen A85 (et kamera som for øvrig selges til svært gunstige priser flere steder for tiden). Foruten høyere oppløsning, er A520 identisk med lillebror A510.

SD minnekort benyttes nå i stedet for Compact Flash, noe som også har vært med på å gjøre det mulig å krympe størrelsen på kameraene. I tillegg til stillbilder kan du ta opp video i VGA-oppløsning (640x480), i inntil 30 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer