Canon PowerShot A710 IS

TEST: For deg med store lommer byr Canon på 6x optisk zoom og bildestabilisator i et relativt kompakt format.

Publisert
Sist oppdatert

Canon er verdens største leverandør av kameraer og har noe for en hver smak i sitt sortiment. Mens Ixus-kameraene frir til den designbevisste som ikke trenger all verden av manuelle funksjoner eller zoomegenskaper, er A-serien myntet på den litt mer avanserte brukeren. PowerShot A710 IS, som erstatter A700, har fortsatt et relativt kompakt format, men innehar også mye av funksjonaliteten fra Canons mer avanserte G-serie.

Den økte størrelsen gjør blant annet at du får et vassere objektiv enn det som sitter i Ixus-kameraene; 6x optisk zoom (35-210mm) med bildestabilisator er slett ikke til å kimse av. I tillegg er objektivet relativt lyssterkt med f/2,8 som største blender på vidvinkel og f/4,8 på tele. Makronærgrensen er 1cm, som gir rom for kreativitet på svært nært hold.

CCD-sensoren er av den lille typen, 1/2,5", og kameraet tar bilder med 7,1 megapikslers oppløsning. Kameraet kan filme i 640x480-oppløsning, 30 bilder pr sekund, eller 320x240@60fps, som gjør at du kan spille av film i halv fart uten at den lugger.

Ekstrautstyr

En av kameraets store fordeler er muligheten for å koble på ekstrautstyr. Både vidvinkel- og telekonverter er å få kjøpt, som henholdsvis utvider vidvinkelen til 27mm eller tele til 367mm. I tillegg finnes en ekstern blits, undervannshus og 58mm "close-up lens", som lar deg fotografere på 25cm avstand uten å bruke makro (vanlig nærgrense er her 55cm).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer