Canon Powershot A95

Toppmodellen i Canons A-serie kan være et godt kompakt og rimelig alternativ til de større G-kameraene.

Publisert

Canons A-serie består av en rekke modeller myntet på deg som stifter bekjentskap med den digitale fotoverdenen for første gang. Men forskjellen på den enkleste og billigste modellen til den mest avanserte, er svært stor. Vi har tatt en titt på den nye toppmodellen, PowerShot A95, som viste seg å ha svært mye bra under panseret - både for folk flest og viderekomne. Vi har sett kameraet i butikkene, med prislapper på godt under 4.000 kroner.

I fjor stiftet vi bekjentskap med forgjengeren A80, men vi rakk aldri å publisere en test her på DinSide Data. Vi har likevel tatt vare på en del av bildene vi tok med dette kameraet, disse finner du her. Generelt syntes vi kameraet tok meget gode bilder under de forholdene vi rakk å teste det.

G5 light?

Både A80 og A95 omtales ofte som G-kameraer i miniatyr. A95 har da også svært mange av egenskapene fra fjorårets G-satsning, G5, inkludert 5 megapiksels bildebrikke, vridbar LCD-skjerm, 9-punkts autofokus, metallfront og godt utvalg av manuelle innstillinger. Men det er derimot langt mer kompakt, de ytre målene er 101,1 x 64,6 x 34,7 mm. Det er også lettere, selv om 335 gram (inkl 4 x AA-batterier) er nok til å gi IXUSianere krupp. Kameraet bruker CF-minnekort (kun type I), og leveres dessverre uten oppladbare batterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer