Canon Powershot G3

Canon er klar med tredje generasjon av sitt G-kamera, og vi har fått låne vidunderet i noen dager. Her er vår testrapport!

Canon Powershot G3

Da Canon lanserte sitt G1-kamera for et par år tilbake, ble det raskt ett av våre favorittkameraer. Det ble kåret til Best i test den gang, og senere har også etterfølgeren, G2 fått samme utmerkelse. Senere ble G2 kåret til årets kameranyhet i Europa.

Nå er etterfølgeren G3 her, og vi har fått testet det, som første magasin i Norge.

Funksjonalitet

G3 er toppmodellen i Canons digitale kompaktkamera-klasse. Det er et avansert kamera beregnet for entusiaster og til profesjonelt bruk. Prismessig ligger G3-kameraet langt lavere enn G2 ved lanseringen, noe som betyr at også massemarkedet kan begynne å vende nesen mot denne typen kamera.

Kameraet bruker en 4 megapiksels CCD-brikke, for øvrig den samme som satt i G2. Den gir bilder med en oppløsning på 2.272 x 1.704 punkter (3.87 millioner effektive piksler). Objektivet er derimot nytt, og optisk zoom er forlenget fra 3x til 4x siden sist. Kombinert med digital zoom blir den totale zoomen 14x. Den lydløse zoomen dekker området mellom 35-140 mm, mot 32-104 mm på G2. Lagring av bilder (JPEG/RAW) skjer til et Compact Flash minnekort, type I eller II (inkl IBM Microdrive). Et 32 MB kort følger med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer