Canon Powershot G5

Digitalkameraene i Canons Powershot G-serie er etter vår mening blant de aller beste på markedet. Nå er fjerde generasjon i butikkene, og DinSide er blant de aller første som har testet et produksjonseksemplar av Powershot G5.

Publisert

Mange ble skuffet over at Canon Powershot G3 ble et 4-megapikselskamera, og ikke 5. Det er sannsynligvis hovedgrunnen til at vi allerede nå, bare knappe 8 måneder etter at G3 ble lansert, sitter med etterfølgeren i hånden.

Små forskjeller

Forskjellene mellom G3 og G5 er da også svært små, med unntak av høyere oppløsning. Kameraene er identisk i størrelse og utforming, objektiktivet er det samme, og de tekniske spesifikasjonene er i hovedsak de samme. Kamerahuset har riktig nok skiftet farge fra grått til sort, noe mange føler gir kamereaet et mer profesjonelt preg. Det store antallet tilleggsutstyr (ekstern blits, forsatser etc) er dessuten i sort, og matcher dermed G5.

Vi har brukt Powershot G3 mye siden vi la ut vår test av kameraet i november i fjor, og har blitt godt kjent med kameraets gode og dårlige sider. Det er fortsatt et av våre absolutte favoritter. Overgangen til G5 var nesten umerkbar - betjening, oppstartstid og hastighet er den samme (med unntak av serieopptak - G5 klarer 2 bilder pr sekund i full oppløsning, mens G3 klarte 2,3).

Entusiaster og profesjonelle

G5 blir nå toppmodellen blant Canons digitale kompaktkameraer. Det er et avansert kamera beregnet for entusiaster og til profesjonelt bruk, og nybegynnere og vanlige hobbyfotografer vil derfor sannsynligvis bli raskere fortrolig med mindre kompliserte kamerer i Powershot-familien, for eksempel S50, som mange omtaler som en "light"-utgave av G5.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer