Canon Powershot G6

Femte generasjon G-kamera fra Canon er nå ute i butikkene, og vi har sett nærmere på modellen - som blant annet har fått 7,1 megapiksels CCD-brikke og nytt hus.

Publisert

G-serien har vært en gedigen suksess for Canon. Dette er proffkameraer i kompaktklassen, med egenskaper entusiastiske fotografer trenger for å få tilnærmet full kontroll over fotograferingen - i RAW eller JPEG-format. G6 erstatter G5, som i sin tid erstattet G3. Selv om flere forskjellige G-kameraer kan være tilgjengelige i butikken, vil lavere tall alltid være utgåtte eller utgående modeller.

Powershot G6 har fått en ny 1/1,8" CCD-brikke, som Canon tyner hele 7,1 megapiksler ut av. CCDen er forresten den samme som sitter i mer kompakte Powershot S70. Det betyr store bildefiler, oppløsning på hele 3072 x 2304 piksler. Lavere oppløsninger kan også velges for å spare plass og forenkle håndteringen i ettertid.

Det lyssterke 4x zoombjektivet er det samme som i G3 og G5, med brennvidde tilsvrende 35-140 mm og lysstyrke f2.0 på full vidvinkel og f3.0 på full tele. Objektivet har riktig nok fått et nytt filter som i følge Canon skal gi mindre kromatisk feilbrytning. Nærgrensen ved makrofotografering er fortsatt 5 cm.

Tabellen under oppsummerer de viktigste forskjellene fra forgjenger G5:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer