Canon Powershot G6

Femte generasjon G-kamera fra Canon er nå ute i butikkene, og vi har sett nærmere på modellen - som blant annet har fått 7,1 megapiksels CCD-brikke og nytt hus.

Publisert

G-serien har vært en gedigen suksess for Canon. Dette er proffkameraer i kompaktklassen, med egenskaper entusiastiske fotografer trenger for å få tilnærmet full kontroll over fotograferingen - i RAW eller JPEG-format. G6 erstatter G5, som i sin tid erstattet G3. Selv om flere forskjellige G-kameraer kan være tilgjengelige i butikken, vil lavere tall alltid være utgåtte eller utgående modeller.

Powershot G6 har fått en ny 1/1,8" CCD-brikke, som Canon tyner hele 7,1 megapiksler ut av. CCDen er forresten den samme som sitter i mer kompakte Powershot S70. Det betyr store bildefiler, oppløsning på hele 3072 x 2304 piksler. Lavere oppløsninger kan også velges for å spare plass og forenkle håndteringen i ettertid.

Det lyssterke 4x zoombjektivet er det samme som i G3 og G5, med brennvidde tilsvrende 35-140 mm og lysstyrke f2.0 på full vidvinkel og f3.0 på full tele. Objektivet har riktig nok fått et nytt filter som i følge Canon skal gi mindre kromatisk feilbrytning. Nærgrensen ved makrofotografering er fortsatt 5 cm.

Tabellen under oppsummerer de viktigste forskjellene fra forgjenger G5:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.