Canon Powershot S2-IS

TEST: Et av årets mest spennende ultrazoom-kameraer har vært på testbenken vår de siste ukene. Og Canon Powershot S2-IS skuffet oss ikke!

Publisert

Interessen rundt kompaktkameraer med kraftig zoom er økende. Vi har tidligere testet en rekke modeller med 10-12x optisk zoom, og så langt har vi hatt modellen DMC-FZ5 fra Panasonic som vår personlige favoritt. Men det var altså før vi hadde lagt vår hånd på Powershot S2-IS fra Canon. Vi røper med andre ord allerede her at dette ble et meget hyggelig bekjentskap.

Forgjengeren S1-IS fikk bra omtale i vår test, der vi karakteriserte det som et brukervennlig kamera som tok gode bilder, og med en videofunksjon som manglet sidestykke. Men helt fornøyde var vi ikke, kameraet bar preg av å være førstegenerasjon på flere områder, blant annet var fokusegenskapene et ankepunkt.

Derfor var det med stor spenning vi mottok etterfølgeren S2-IS til test. Det er snakk om en svært kraftig oppgradering på nær sagt alle områder. Bildebrikken er økt fra 3,24 til 5 megapiksler, den vridbare skjermen har vokst fra 1,5 til 1,8 tommer, objektivet er nytt og yter 12x, nærgrensen er 0(!) cm, kameraet har fått raskere prosessor, video med stereolyd, bare for å nevne noe.

CompactFlash minnekort er byttet ut til fordel for SD/MMC, en trend som har pågått en god stund. Et 16 MB kort følger med kameraet, nok til at du får tatt 6-8 bilder, men ikke mer. Heldigvis koster det ikke mye å anskaffe nye - men husk å kjøp raske kort, det vil du trenge dersom du tenker på å dra nytte av videofunksjonen. Denne kommer vi tilbake til senere i denne testen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer