Canon PowerShot S3 IS

Et av sommerens mest etterlengtede kameraer er her, og forgjengeren fikk vår første sekser på syv år. Har Canon skutt gullfuglen nok en gang? Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som venter på Canon PowerShot S3 IS, og sjelden har vi fått så mye "når kommer?"-epost. Det er ikke uten grunn - i fjor var vi over oss av begeistring for forløperen, PowerShot S2 IS, som vi belønnet med vår første sekser på terningen på sju år - vel fortjent sett i forhold til konkurrentene i klassen.

Forskjellene

Vi går rett på sak - selv om forskjellene fra S2 IS ikke er dramatisk store, er det allikevel en del punkter som er forbedret. Det kanskje viktigste punktet er at antall megapiksler har blitt økt fra fem til seks, selv om sensorstørrelsen er den samme. Ulempen er selvsagt at flere megapiksler gir større bildefiler og at større bildefiler gjør at lagringen tar lenger tid. På seriefoto er S3 IS faktisk 0.1 bilde pr sekund tregere enn sin forgjenger, med 2,3 mot 2,4 for S2 IS. Det er allikevel ikke noe du merker så mye til.

Basert på erfaring fra tidligere tester, synes vi at seks megapiksler er en fornuftig begrensning på en 1/2.5" brikke, og at flere bildepunkter enn dette svært ofte har negativ innvirkning på bildekvaliteten dersom CCD-størrelsen ikke økes. Det betyr imidlertid ikke at vi hadde takket nei til en større sensor, som vi håper blir en av oppgraderingene dersom S4 IS kommer en gang i fremtiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer