Canon PowerShot S5 IS

TEST: Canons nye ultrazoom gir deg mye krutt for penga.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste som leser DinSide har fått med seg at vi har sansen for Canons ultrazoomkameraer i S-serien.

Både S2 IS og S3 IS har begge blitt belønnet med hver sin sekser på terningen, og sistnevnte vant gruppetesten vi hadde i samarbeid med TV2 Hjelper Deg denne våren.

Du lurer kanskje på hvorfor dette kameraet ikke heter S4 IS? Det er fordi uttalelsen av "4" i enkelte asiatiske land er den samme som ordet "død", og dødens modell er vel ikke akkurat det beste sjakktrekket i markedsføringssammenheng.

Hva er nytt?

Mens S3 IS ikke introduserte så veldig mye nytt i forhold til S2 IS, er det en god del endringer denne gangen. For det første har kameraet fått en etterlengtet blitssko, som gjør at du kan bruke Canons SpeedLite-blitser. For entusiaster er dette definitivt rosinen i pølsa denne gangen, selv om mange får problemer med å svelge at kameraserien fortsatt ikke har mulighet for å ta bilder i råformat, og at objektivet fortsatt ikke har bedre vidvinkel enn 36mm.

Skjermen har også blitt oppgradert til "2007"-standard - den har vokst fra 2,0" til 2,5" langs diagonalen, med god innsynsvinkel og en oppløsning på 207.000 piksler. I tillegg er den, som før, dreibar 180 grader ut og 270 grader rundt den andre aksen. Med andre ord kan du, som før, ta bilder fra hofta eller strak over hodet, og skjermen kan vendes slik at den ligger beskyttet når du er ute på tur. Finfint for den kreative, med andre ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer