Canon Powershot S80

TEST: Hvis du tåler at lommekameraet ditt er litt større og tyngre enn den typiske IXUS-kategorien, får du et langt bedre kamera. Vi har sett nærmere på Canons siste flaggskip i klassen, Powershot S80.

Publisert
Sist oppdatert

Powershot S-serien fra Canon har i flere år vært et alternativ for dem som synes Digital IXUS blir for enkelt, og at G-kameraene og speilrefleksene blir for store. Nå er G-kameraene historie, og dermed blir S-serien mer aktuell enn noensine.

S80 erstatter S70, og er blitt kraftig forbedret på en rekke områder.

Tabellen under viser de største forskjellene i forhold til forgjengeren:

Som du ser av tabellen er det mange forbedringer, spesielt overgangen fra DIGIC I til DIGIC II gjør kameraet vesentlig kjappere i de fleste situasjoner. Vi legger også merke til at CompactFlash nok en gang er forkastet til fordel for Secure Digital-minnekort, noe som også har gjort det mulig å krympe kameraet en smule i bredden.

Videofunksjonen er kraftig forbedret, nå kan du filme i 640 x 480 piksler til filen blir 1 GB stor, og uten hakkende bevegelser. Kvaliteten blir faktisk meget bra! Du kan også zoome under filmingen, men kun digitalt, og det degraderer kvaliteten mer enn vi hadde forventet.

Og så ser vi at S80 kan ta opp video i 1024 x 768 pikslers oppløsning - noe vi faktisk ikke har sett på andre stillbildemodeller tidligere. Ikke verst, men vi ser ikke helt behovet - så lenge kameraet kun klarer 15 bilder pr sekund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer