Canon Poweshot A5

Canons mest kompakte kamera i denne prisklassen har mange gode egenskaper. Det er svært lite og har en meget god batteriløsning. Batteriforbruket er et problem med mange andre kameraer vi har testet.

Publisert

3316">Se bilder tatt med kameraetPowershot A5 har en oppløsning på 1024 x 768, og det er litt mindre enn de argeste konkurrentene i denne testen. Kameraet har utvilsomt det mest kompakte og lekreste designet, men bildekvaliteten er ikke så god som de andre.

Middels bildekvalitet

Da vi testet dette kameraet første gang for ca. ett år siden, kom det bra ut av testen. Digitale kameraer har utviklet seg betydelig siden den gang, og dette kameraet er ikke lenger med i konkurransen om en plassering helt i toppen.

I forhold til de andre er det flere forhold som skjemmer bildekvaliteten. For det første er det for mye støy i vanskelige partier i bildene (f.eks. linjene på veggen på bildet av kjøpesenteret). For det andre er ikke fargene riktige. Utebildet har et grønnstikk, og innebildene har dårlig fargemetning. Hudtonene i ansiktet på modellen er heller ikke gode, og har et flatt preg.

Lekkert design

A5 er et typisk pek-og-trykk kamera. Det er testens aller minste, og er så kompakt at det uten videre går ned i en hvilken som helst brystlomme. Objektivet har en brennvidde tilsvarende 35 mm på et 35-mm-kamera. Det er også mulighet for manuell justering av eksponeringen på +/- 2 EV for spesielt vanskelige lysforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer