Canon S10

Canon er på offensiven som aldri før med sine digitale kameraer, og Canon S10 er kameraet for deg som på jakt etter et meget kompakt kamera med høy oppløsning. I motsetning til konkurrentene i denne klassen, har Canon utstyrt kameraet med optisk zoom.

Publisert

Canon S10 har kanskje det lekreste designet blant konkurrentene i klassen med de aller minste kameraene med oppløsning over 2 mill. bildepunkter. Kameraet ligner på det filmbaserte kameraet Ixus, som er en stor salgssuksess for Canon.

Middels bildekvalitet

Kameraet har potensiale for å ta gode bilder, men vi opplevde til stadighet at lysmåling og fargemetning sviktet. Dette gjelder først og fremst bildene vi har tatt inne. Utebilder er lettere å få gode, selv om vi også her opplevede underlige ting.

Da vi tok bilder av vårt standard studiooppsett med automatinnstillinger, valgte kameraet å droppe blitzen (kameraet har lysstyrke f/2,8 på maks vidvinkel). Dette gir et litt for mørkt preg i bildet, og det er ikke helt enkelt å rette fordi spekteret går fra ganske lyst i ansiktet på dukken til helt sort. Fargene sviktet også helt da vi brukte automatisk hvitbalanse. Da fikk bildet et meget kraftig rødstikk. Da vi justerte kameraet til manuell hvitbalanse, ble fargene svært gode.

Utebildene vi har tatt er imidlertid gode, og vi opplevde ingen spesielle problemer med denne typen opptak. Både fargemetning, fargebalanse og lysstyrke er OK på disse bildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer