Canon Selphy CP500

Har du et digitalkamera som er PictBridge-kompatibelt, får du ikke enklere utskriftsløsning enn en Selphy-skriver fra Canon.

Publisert
Sist oppdatert

Canon har vært på dette markedet i flere år allerede, og Selphy 500 tilhører siste generasjon fotokortskrivere fra selskapet.

Skriveren benytter sublimeringsteknikk, i likhet med Dell Photoprinter 540. Det betyr at bildet blir trykket til papiret i en firedelt prosess, noe som blant annet betyr ingen prikker, og jevne tonegraderinger. Det glansede belegget som legges på til slutt, skal beskytte bildene mot fukt og fingeravtrykk - og sørge for friske farger i inntil 100 år, i følge produsenten selv.

Uten kortleser og skjerm

I motsetning til de andre skriverne vi har sett på så langt, er Selphy 500 uten verken display eller kortplasser. Her trenger du rett og slett et PictBridge-kompatibelt kamera som kobles direkte i skriveren. Du kan selvsagt også koble skriveren til PC/Mac ved hjelp av USB-porten.

Til gjengjeld er dette den mest kopakte skriveren vi har sett på så langt - den måler beskjedne 178 x 120 x 58,6 mm og veier knapt 850 g.

Begrensningene ligger i kameraet

Hvilke funksjoner du har, avhenger med andre ord av programvaren (som er ganske omfattende og god), eller av kameraet ditt. Vi testet skriveren sammen med kameraet Canon Digital IXUS 40, der funksjonaliteten begrenset seg til å velge antall kopier, utskriftsretning, utsnitt, datomerking, og utskrift med eller uten kanter. Den spesielle utskriftsmenyen dukket opp i det samme vi koblet kameraet til skriveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer