Canon-skriver bruker mer blekk!

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei igjen
 
Jeg skrev til deg for noen måneder siden vedrørende blekkforbruk på Canon S800 / S900.

Jeg har nå gjort en liten egentest av dette. Jeg har skrevet ut fotografier på min S800 i størrelsen 20x28 cm, 65 stykker. Papiret som er brukt er Canon Photopaper pro. Jeg merket av med tusj på patronene hvor mye blekk det var i dem da jeg startet, og hvor mye som var igjen etter 65 utskrifter. Det går selvfølgelig ujevnt med blekk av de forsjellige fargene, (fotocyan ble skiftet to ganger, men den første var bare halfull, og den siste er nettopp satt i) Testen gav meg ett forbruk på 5 1/2 patron totalt.
 
Regnestykket blir da som følger 5 1/2 ganger patronprisen på ca kr 110,- er kr 605,- delt på 65 bilder gir en blekkpris pr. bilde på 9,30 pr. utskrift. Dette er en del over det som står gjengitt i spesielt S900 testen (kr 2,97 på 20x25cm).

Dette er nok ingen vitenskapelig test, men det antyder at kr 2,97 pr. utskrift er noe feil.

Kommentarer?
 
Vennlig hilsen 
Tommy

Datadoktoren svarer

Heisann,
 
Takk for nyttig tilbakemelding.
 
Når det gjelder blekkskrivere, og kanskje skrivere med separate blekkpatroner spesielt, har jeg ved flere anledninger påpekt at det kan gå med en del blekk til dyse-rensing hver gang du slår på skriveren. Avhengig av hvor ofte du slår av og på skriveren, hvor lenge den har stått avslått, samt hvor mye du skriver ut hver gang, vil blekkforbruket variere. Skriver du ut mange mørke bilder, vil det også naturligvis påvirke blekkforbruket, og dermed også de totale driftskostnadene.
 
Våre kostnadstester er basert på kontinuerlig utskrift, dvs vi sender samme fotoutskrift ut til patronene går tomme. Dette gjør vi både av hensyn til at testprosedyren skal være den samme på alle modellene som testes, men også fordi vi bare har skriverne på lån i en begrenset periode.
 
Vi vurderer hele tiden om kostnadstesten kan gjøres på andre måter, og dine tilbakemeldinger er i så måte gull verdt!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer