Canon utfordrer Nikon og Olympus

NYHET: Nikon Coolpix 990 ble en umiddelbar suksess blant litt mer krevende kjøpere av digitale kameraer. Nå kommer Canon med en modell som ligner, men som også har mer å tilby.

Kamerahuset ligner mest på S10 og S20, men kameraet har også flere klare fellestrekk med Pro70.
Kamerahuset ligner mest på S10 og S20, men kameraet har også flere klare fellestrekk med Pro70. Vis mer
Publisert

Det nye kameraet har fått navnet Canon G1, og vil gå i direkte konkurranse med Olympus C-3030 og Nikon Coolpix 990. Sistnevnte er det kameraet vi anbefaler akkurat nå i vår 14">test av digitale kameraer. Disse kameraene er rettet mot kravstore bedriftsbrukere. En prislapp på mellom 12 og 14.000 kroner sørger for akkurat det.

Oppfølger til Pro70?

Vi som følger utviklingen av digitale kameraer har ventet på en oppfølger til 2139">Canon Pro70. Pro70 har nemlig fremdeles en bildekvalitet som er helt i toppklasse (selv om oppløsningen "bare" er på 1,68 mill. bildepunkter). Problemet med dette kameraet er imidlertid at det er alt for tregt og litt stort og klumpete i forhold til dagens konkurrenter.

Canon G1 er en slags oppfølger til Pro70, men har også klare fellestrekk med 6091">S10 og 9368">S20. Selve kamerahuset og designet minner om S-kameraene, men det er også egenskaper som tydelig er arvet fra Pro70:

For det første er det en blitz-sko på toppen av selve kameraet som gir anledning til å bytte ut den lille innebygde blitzen med en kraftigere ekstern blitz (Speedlite-serien fra Canon).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer