Canon viser frem splitter ny blekkteknologi

Canon er gjerne svært tidlig ute med å annonsere nye produkter, og på årets Comdex-messe viser selskapet frem det nye fotoflaggskipet BJC-8200.

Publisert

BJC-8200 vil i følge Canon Norge ikke nå norske butikker før godt ut på nyåret, eller nærmere sommeren. Skriveren er Canons nye toppmodell, og vil ta opp konkurransen direkte med dedikerte fotoskrivere fra erkerivalen Epson. Prisleiet vil være rundt 5.000 kroner.

40% bedre enn Epson?

Skriveren vil få en oppløsning på 1200 x 1200 dpi, og det er nærmere 40% høyere enn Epsons skrivere som har 1440 x 720. Men det som er enda mer interessant, er at Canon nå også satser på svært små blekkdråper. Den nye skriveren vil være utstyrt med en teknologi som Canon kaller MicroFine Droplet, og såvidt vi har klart å bringe på det rene, vil den levere blekkdråper på helt ned til 4 pikoliter.

Til sammenligning har Epson Stylus Color 900 3 pikoliter, men det er også verdens minste dråpestørrelse, og forskjellen har ingen praktisk betydning. Med så små blekkdråper blir skriveren mye mer tolerant for ulike papirtyper, pluss at den også vil være i stand til å tegne vanskelige detaljer og forløpninger på en bedre måte.

Dedikert fotoskriver

Canon BJC 8200 vil nok ikke bli en storselger, men vil være Canons alternativ for fotografer eller fotoentusiaster som ønsker topp fotokvalitet. Vi tror dette markedet vil øke sterkt i årene som kommer, først og fremst som et resultat av det økende salget av digitale kameraer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer