Canon XM2: Topp DV for entusiaster

Hvis du er ute etter et DV-kamera av det mer proffe slaget, er Canon XM2 et svært godt alternativ.

Publisert

Det er viktig å ha det klart med en gang: XM2 er ikke et kamera rettet mot vanlige brukere som først og fremst skal filme juleselskap og bursdager. Her snakker vi om et avansert produkt for spesielt interesserte, som ønsker topp kvalitet på lyd og bilde.

Kameraet er fysisk en god del større enn vanlige digitale videokameraer, og du ser ved første øyekast at det også er mer avansert. Designet er ikke helt ulikt det første XM-kameraet som kom på markedet for et par år siden, men likevel ser den nye modellen mer strømlinjeformet ut. Det er noe smalere og lengre, og vekten er på 1303 gram inkludert kassett og batteri.

Mange knapper

Kameraet kan virke noe overveldende på førstegangsbrukeren – det er tilsynelatende mange knapper å trykke på og mange muligheter for å justere diverse innstillinger. Vi fant likevel fort ut at det meste var logisk plassert og ikke spesielt forvirrende.

På høyre side av kameraet finner vi opptaks- og zoomknappene, og spesielt zoomknappen er svært behagelig å bruke. På venstre side finnes knappene som betjener menyene, aktiverer spesialeffekter, fokusfunksjoner, justerer hvitbalansen og lydnivået. Lydbetjeningen er en spesielt interessant nyhet i forhold til forgjengeren XM1 – du kan manuelt stille inn nivået på begge kanalene, og det har også kommet et lite display som til enhver tid viser lydnivået. Disse mulighetene gjør det enda mer praktisk å få til den ideelle lyden, og vil være en velkommen nyhet for de mer profesjonelle brukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer