Canopus Spectra 2500 AGP

Dette Riva TNT-kortet er det raskeste vi har testet så langt, og i tillegg kommer kortet med mange tilleggsmuligheter og finesser. DinSide kan derfor varmt anbefale dette produktet til de fleste med krav til hastighet og visuell kvalitet. Spectra 2500 er vår nye testvinner.

Publisert

Canopus er en ganske erfaren aktør i grafikkortbransjen, og av den grunn gledet vi oss til å teste dette kortet. Og forventningene ble innfridd. Kortet er basert på den meget raske 2D/3D-brikken Riva TNT. I tillegg har det TV-utgang, og såkalt Witchdoctor-teknologi som gjør det mulig å koble ditt gamle Voodoo eller Voodoo 2-kort til Spectra, slik at spillene som bruker 3Dfx-kortet også kan benytte seg av TV-utgangen.

Kjøper du kortet, får du med deg kabler for tilkobling til TV og tilkobling av Voodoo-kort, samt en CD med drivere og annen programvare. Du får blant annet diverse innstillingsverktøy for farge, oppfriskningshastighet o.l., og avanserte OpenGL og Direct3D innstillinger. Disse verktøyene er praktiske og enkle å bruke.

Ellers støtter kortet Windows 9x og NT samt OpenGL og Direct3D-grensesnittene.

2D-ytelse

Generelt er Windows-ytelsen svært god. Det er ikke noen problemer med bildekvaliteten eller skarpheten, og på vanlige Windows-oppgaver får kortet beste karakter, sammen med STB Velocity 4400. På tester som kjører tunge grafikk-oppgaver, kommer Spectra litt dårligere ut, men ytelsen er fremdeles blant de beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer