CanoScan D1250U2

USB 2.0-skannere er i full fart på vei inn på markedet, med hastigheter som gjør at SCSI-grensesnittet omsider kan pensjoneres.

CanoScan D1250U2
Publisert
Sist oppdatert

USB 2.0-støtte vil snart være standard utrustning på de aller fleste PCer, og muliggjør svært rask kommunikasjon med eksternt datautstyr, eksempelvis harddisker, CD-brennere og skannere.

Bakoverkompatibelt

Ikke bare er hastigheten mangedoblet i forhold til standard USB, teknologien er både billig og bakoverkompatibel. I praksis betyr at du kan plugge dine gamle USB 1.1-enheter som digitalkameraer, skrivere osv til en ledig USB 2.0-port, og enhetene vil fungere som før. Dessuten kan dine nye USB 2.0-enheter kobles til en USB 1.1-port, riktig nok med redusert hastighet.

Hvis PCen din ikke er utstyrt med USB 2.0-kontroller, kan du gjøre som oss, kjøpe et billig USB 2.0-kort som plugges i et ledig PCI-spor i PCen din. Vi betalte rundt 400 kroner for vårt ST Lab-kort, som har hele 5 porter, og brikkesett fra anerkjente NEC.

Dermed kunne vi sette i gang testen av CanoScan D1250U2, Canons nye USB 2.0-skanner. Vi har tidligere omtalt F-utgaven (med filmadapter, for øvrig lik) i en nyhetssak. Dette er for øvrig den første USB 2.0-skanneren vi har på testbenken.

Klassisk design

CanoScan D1250U2 er større og langt tykkere enn N670U og de andre slim-skannerne som vi har testet tidligere, og den er dessverre også avhengig av ekstern strøm. Vi ønsker oss selvsagt minst mulig kabler, men i dette tilfellet klarer altså ikke USB-porten å forsyne skanneren med nok strøm. Skanneren jobber for øvrig med en optisk oppløsning på maks 1.200 x 2.400 punkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer