Cardex GeForce 2 GTS/400

Den taiwanske produsenten Gainward har nylig lansert et grafikkort basert på den populære GeForce 2-brikken fra NVIDIA. Dette er i og for seg ingen stor nyhet, derfor bestemte utviklerne seg for å presse mer ut av teknologien ved å bruke raskere minne. Vi har testet kortet.

Publisert

Selv om GeForce 2 fremdeles er den raskeste grafikkbrikken på markedet, og kort som baserer seg på denne brikken er noe av det beste du får kjøpt, finnes det flaskehalser som begrenser prosessorens potensiale. Den største flaskehalsen er minnet, som i utgangspunktet ikke byr på nok overføringshastighet til å håndtere alle dataene.

Dette problemet bestemte Gainward seg for å løse, og utstyrte sitt kort med 64 MB DDR minne, klokket til 400 MHz. Dette er en kraftig økning i forhold til standardhastigheten på 333 MHz, selv om det er fullt mulig å overklokke minnet på vanlige kort. Overklokking er nemlig alltid forbundet med en viss risiko, mens dette er et produkt som garantert vil kjøre stabilt med høyere klokkefrekvens.

Er det raskere i praksis?

Etter å ha installert kortet, kom vi fort i gang med å teste det. Vi brukte de medfølgende 5,22-driverne, og benyttet oss av vanlige ytelsestester som Quake III og 3DMark 2000 i tillegg til en del andre subjektive tester.

Konklusjonen er klar: Dette er det raskeste GeForce 2-kortet, hvilket betyr at det er det raskeste grafikkortet på markedet. Det synes spesielt i høye og krevende oppløsninger som 1280x1024x32. Det er da minnebåndbredden har mest og si, og det er da Gainward Cardex klarer seg best. I Quake III, med alle detaljer, 32-bits farge og 1280x1024-oppløsning, får vi 54,3 bilder i sekundet. I 3DMark 2000, samme oppløsning, får vi 3562 poeng, og i MDK2, også i 1280x1024x32-oppløsning, greier kortet 62 bilder i sekundet. Dette er meget bra resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer