CarotDAV - nettsky i lomma

Et meget nyttig gratisprogram for deg som ønsker enkel tilgang til flere nettsky-tjenester, uavhengig av hvilken PC du jobber på.

Ved hjelp av dette lille gratisprogrammet kan du koble deg til Dropbox, Skydrive, Google disk og flere andre tjenester, i ett og samme vindu.
Ved hjelp av dette lille gratisprogrammet kan du koble deg til Dropbox, Skydrive, Google disk og flere andre tjenester, i ett og samme vindu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interessen for lagring i nettskyen har eksplodert den siste tiden, ikke minst med lanseringen av Google Disk og oppgraderingen av Microsoft SkyDrive tidligere i år.

En basisfunksjon i begge tjenester er automatisk synkronisering av mapper og filer på PC-en din mot et sikkert område på nettet. Dette området kan du siden aksessere via nettleseren eller apper for mobiltelefon og nettbrettet. Dermed kan du få tilgang til dataene dine fra hvor som helst, bare du har internettilgang.

For automatisk synkronisering må du imidlertid installere et lite program på datamaskinen som overvåker de aktuelle mappene.

Alt i ett vindu

Og noen ganger bruker du kanskje en PC som ikke er din, eller har en maskin med begrenset lagringsplass. I begge tilfeller kan du selvfølgelig bruke en nettleser for å få tilgang, men hvis du bruker flere leverandører og konti er CarotDav et meget hendig verktøy.

Det lille programmet samler nemlig kontiene og gir deg tilgang gjennom ett og samme grensesnitt, uten å lagre noe som helst lokalt. Du kan dessuten endre filnavn, slette, laste ned og laste opp filer (for eksempel ved hjelp av dra og slipp) til både SkyDrive, Google Disk, Dropbox og flere andre populære nettskyløsninger. Du kan også koble deg til tjenester basert på WebDAV, FTP og IMAP, noe som utvider bruksområdene betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer