Casio EX-FC100

TEST: Dette kameraet er alt annet enn tregt.

Casio EX-FC100
Publisert
Sist oppdatert

For et års tid siden testet vi Casio Exilim Pro EX-F1, som er noe av det mest oppsiktsvekkende vi har sett på kamerafronten noen gang, takket være enorm hastighet på seriefotografering og video. Nå har lommeutgaven i serien vært på test hos oss, og har etterlatt seg et meget godt inntrykk.

Det er ikke til å stikke under stolen at kameraprodusentenes stadige nye påfunn på funksjonssiden, ikke alltid er like vellykkede. Det handler om å vekke kjøpelysten hos folk, men ofte blir resultatet mer lattervekkende enn nyttiggjørende.

Men Casio er etter vår mening inne på et spennende spor, der HD-video og økt hastighet er hovedfokus. Det er ikke spesielt vanskelig å se for seg nytten av begge deler, og det er mildt sagt en mangelvare også i 2009, spesielt når kvalitet også legges til som et kriterium.

Ulv i fåreklær

EX-FC100 ser i utgangspunktet ut som et helt ordinært lommekamera. Det har en 9 megapiksels bildebrikke av typen CMOS, et 5x optisk zoomobjektiv, og en 2,7 tommers skarp LCD-skjerm på baksiden. Men på innsiden sitter en bildeprosessor som sørger for å ta bilder i lynende tempo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer