Casio Exilim EX-H10

Lite kamera, stor zoom og vanvittig batterilevetid.

Casio Exilim EX-H10
Publisert
Sist oppdatert

I vår første trippeltest har vi tatt med kameraer som har vidvinkel tilsvarende 25mm eller mindre og 200mm eller mer som største tele. I tillegg må kameraene kunne filme med 720p HD-oppløsning og veie mindre enn 250 gram.

For ikke mange år siden ville dette ha vært nærmest utenkelig - et lommekamera som er snaue 3cm tykt, men med vidvinkel tilsvarende 24mm og hele 10x optisk zoom. Det er imponerende hva Casio har klart å stappe inn i et såpass kompakt ytre.

I tillegg har EX-H10 en batterilevetid ut av en annen verden - 1000 bilder på én ladning er 3-4 ganger så mye som det som er vanlig, og dermed burde det absolutt være duket for å ha med Casio-kameraet på en lengre ferietur. Det tilsvarer for eksempel rundt 70 bilder hver dag på en 14-dagers tur.

Av de tre kameraene i denne trippeltesten (Samsung WB550 og Panasonic Lumix DMC-ZX1 er de to andre), er kameraet fra Casio den midterste Bukkene Bruse hva størrelse angår. Objektivet er det mest lyssterke selv om det er små forskjeller, med lysstyrke på f/3,2 på vidvinkel (=24mm) og f/5,7 på tele (=240mm). Dog har mangler kameraet optisk bildestabilisering slik de to andre har, men har mekanisk stabilisering der bildebrikken flyttes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer