Casio Exilim EX-P505

Det har lenge ligget i kortene at det går mot en sammensmelting av digitale fotoapparater og videokameraer i konsumentklassen. Casio EXILIM Pro EX-P505 tar sikte på nettopp å kunne fange både levende bilder og stillbilder av høy kvalitet.

Publisert

I utgangspunktet er dette et 5 megapiksels digitalt stillbildekamera med et 5x zoomobjektiv. Nærgrensen er imponerende 1 cm ved makrofotografering, og 10 cm ved filming. Kameraet ligner ingenting av hva vi tidligere har sett i Exilim-serien, det minner mer om et meget kompakt digitalt speilreflekskamera. Og lite er det, ingen sider overstiger 10 cm, men vinkelformen gjør at det ikke er særlig lommevennlig. Vektnålen stopper på knappe 250 gram, klart til bruk.

Praktisk LCD

På baksiden sitter en vridbar LCD-skjerm på 2 tommer, som gjør det enklere å ta bilder langs bakken, i hoftehøyde og for eksempel over en folkemengde. Oppløsningen kunne vært høyere, men skjermen fungerer bra både innendørs og utendørs i skarpt lys.

Det spesielle er at skjermen fungerer også som av/på bryter, og kameraet er klart til å ta bilder før du har fått vridd skjermen i posisjon. Smart! Du kan også vri den helt rundt og klappe den inn i huset. Dermed fungerer den som en fast skjerm som på hvilket som helst kamera. Da bruker du av/på-knappen på toppen av kameraet.

Objektivet ligger hele tiden godt beskyttet inne i kamerahuset, uansett brennvidde. Denne strekker seg over et område som tilsvarer 38-190 mm på et filmbasert kamera. EX_P505 er med andre ord ikke et kamera du velger dersom størst mulig vidvinkel er viktig for deg. Vi merker oss også at objektivet ikke akkurat er lyssterkt, med F3.3 som maks blenderåpning ved størst brennvidde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer