Casio Exilim EX-S1 og EX-M1

Casio Exilim EX-S1 og EX-M1 er markedets slankeste digitale kameraer. De er dessuten små i størrelse og svært lette i vekt. Formen er glatt, uten utstikkende detaljer og bærer preg av solid utførelse og lekker finish i aluminium.

Publisert

Casio Exilim leveres i to utgaver, EX-S1 og EX-M1. Modellen Exilim EX-M1 har lydopptak i tillegg til de funksjonene som finnes i EX-S1. Prisforskjellen er ca. 1.000 kroner (Ca. 4.000 for EX-S1 og ca. 5.000 for EX-M1 i veiledende pris). Lydfunksjonen omfatter mulighet for avspilling av musikk i MP3-format fra et SD minnekort (fjernkontroll og stereo øreplugger følger med), video med lyd, opptak av kommentarer til stillbilder og separat lydopptak, som en diktafon.

Oppløsningen er bare 1,3 megapixels med 1280x90 bildepunkter. En intern programvare sørger for å interpolere bildet til 2 megapixels, som gir en bildeoppløsning på 1600x1200 punkter. Det er nok til å lage utskrifter i vanlig fotostørrelse, dvs ca. 10x15 cm.

Enkelt

Objektivet har fast brennvidde, med en bildevinkel som tilsvarer 37 mm på et kamera for 35 mm film, og med lysstyrke F2,5. Nærgrensen er 1 meter og makrofunksjon finnes ikke. Heller ikke autofokus. Exilim har ingen optisk zoom, altså, men en digital zoom forstørrer sentrum av bildet inntil 4x, dog med redusert bildekvalitet. Den optiske ytelsen er ikke så mye å skryte av, men vil trolig tilfredsstille det publikum kameraet er myntet på. Fargegjengivelsen er alminnelig god og kameraet kan skilte med låsbar manuell hvitbalanse i tillegg til automatisk kontroll og fire manuelle valg av lyskilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer