Casio Exilim EX-S100

Det er verdens tynneste kamera med optisk zoom, og første kamera som benytter et keramisk materiale i optikken istedet for glass. Hvordan har det slått ut på kvaliteten?

Publisert

Utviklingen på kamerafronten går svært raskt. Og mer enn noensinne legger produsentene vekt på stil og eleganse. Kameraet er ikke lenger bare et verktøy, det er et smykke – på lik linje med moderne mobiltelefoner.

Tynneste med zoom

De første kameraene i kreditkortstørrelse hadde mange begrensninger. Casio var tidlig ute med sin Exilim-serie, som vakte oppsikt da den ble lansert i 2002. Men førsteutgaven hadde ikke optisk zoom, hadde en liten LCD, og bildekvaliteten var så som så. Senere har Exilim-serien vokst – både i antall modeller og i størrelse, inntil lanseringen av EX-S100 i høst.

3,2 megapiksels-kameraet er nemlig omtrent like lite og tynt som førsteutgaven, men har altså fått plass til et 2,8x zoomobjektiv. Dette objektivet benytter keramiske linseelementer istedenfor glass, noe som gjør at objektivet i følge Casio har kunnet konstrueres langt mer kompakt. Dette er det første kameraet på markedet der denne teknikken er tatt i bruk. Zoomområdet tilsvarer 36-102 mm på et filmbasert kamera.

Lysstyrken er derimot svært begrenset; F4,0 ved full vidvinkel og F6,6 ved full tele. Det skulle i klartekst tyde på at godt med lys er en forutsetning for å ta gode bilder. Blitsen er kun effektiv til formålet innenfor 2,5 meter fra motivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer