Casio Exilim EX-Z1000

TEST: Casios nye toppmodell byr på intet mindre enn 10.1 megapiksler. Vi har knipset!

Publisert
Sist oppdatert

For bare noen uker siden testet vi Casios forrige toppmodell, Z850, som vi med begeistring trillet en femmer til på terningen, mye på grunn av kameraets meget gode ytelse og jevt over gode kvaliteter ellers. Nå har vi hatt den nye toppmodellen, Z1000, i et par uker, og i dagens megapikselrace er 10.1 i tet når det gjelder lommekameraer.

For å fange 10.1 megapiksler bruker Z1000 en CCD-brikke på 1/1,8"; den største av de to typene som er vanlige for lommekameraer. I utgangspunktet vil mange være skeptiske til så mange piksler på en så liten brikke, men hvis vi regner på det, finner vi en sensortetthet på 262.000 pr. kvadratmilimeter kontra 243.000 på et kamera med 1/2,5" CCD og 6 megapiksler. Med andre ord - ingen veldig stor forskjell sånn sett.

Optikken har Casio stått for selv, og objektivet har 3x optisk zoom med et brennviddeområde tilsvarende 38-114mm; det mest vanlige for lommekameraer, mens vi som vanlig gjerne skulle ha sett større vidvinkel enn 38mm. Maksimal blenderåpning på vidvinkel er på fine f/2.8, mens f/5.4 i tele-enden er noe mindre enn vi kunne ønske oss. Nærgrensen for makrofotografering kunne også vært bedre, selv om 6cm slett ikke er dårlig for denne typen kamera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer