Casio Exilim EX-Z3

Det er bittelite, utrolig slankt og lekkert - og har en svær LCD-skjerm på baksiden. Og med en prislapp på rundt 4.000 kroner er dette en av sommerens absolutt heteste gadgets, synes vi!

Publisert

De første Exilim-kameraene ble lansert i fjor, den gang vakte de stor oppsikt med sin kompakte utforming. Men første generasjon hadde bare 1,3 megapiksels oppløsning, ingen optisk zoom, og hadde en del svakheter som gjorde det lite aktuelt for dem som ville mer enn bare å peke og klikke.

Superkompakt

Nå er andre generasjon Exilim klar, og hvilken oppgradering! Kameraet er fortsatt meget kompakt, måler 87 x 57 x 22,9 mm, bare litt større enn Pentax Optio S, som vi testet tidligere i vår, og vekten stopper på meget behagelige 145 gram. Men i motsetning til forgjengeren har Exilim EX-Z3 fått både optisk zoom og har dessuten fått tredoblet oppløsning!

Likhetene med Optio S er mange, blant annet er begge kameraene utstyrt med samme kompakte Pentax-objektiv. Det er helt vanvittig at et 3x zoomobjektiv med en brennvidde som tilsvarer 35-105 mm på et 35 mm filmkamera, får plass i et kamera som er knapt 2,3 cm tykt. Lysstyrken er på f/2,6-4,8, og nærgrensen er på akseptable 6 cm.

På innsiden sitter en 3,2 megapiksels bildebrikke, og kameraet har 10 MB innebygd minne. Det holder til 5 bilder i aller høyeste kvalitet, så her må det bygges ut. Ved siden av batteriet sitter derfor en leser for SD/MMC-minnekort, og vi ville ikke kjøpt noe mindre enn 64 MB i dag, som du bør få til 2-300 kroner i nettbutikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer