Casio Exilim EX-Z4

Vi ble imponerte da vi testet lillebror EX-Z3 i juni i år. Men et halvt år er en evighet i digitalfotoverdenen - og mye har skjedd på den fronten siden da. Hva sier vi etter å ha testet EX-Z4?

Publisert

Den nye generasjon Exilim-kameraer fra Casio er langt mer avanserte enn de første, som kom i fjor. Lille EX-Z4 har fått 4 megapiksels bildebrikke og 3x optisk zoomobjektiv (tilsvarer 35-105 mm på 35 mm filmbasert kamera, F/2,6-F/4,8)l. Det skulle man ikke tro når man holder i kameraet første gang.

Som eneste kamera i oversikten har EX-Z4 innebygd minne, 10 MB for å være nøyaktig.

Konstruksjon

Kameraet er svært kompakt, riktignok er overflaten nøyaktig like stor som på Canon Digital Ixus 400, men Exilim-kameraet er mye tynnere, bare 2,3 cm! Bredden er 8,7 cm og høyden 5,7 cm. Og vekten? Aller lettest i denne testen naturligvis, 145 gram - batteri inkludert. Objektivet kjenner vi igjen fra andre mikrokameraer, deriblant Pentax Optio S som vi testet i vår.

Kamerahuset er i matt metall, og det gir en umiddelbar følelse av kvalitet. Det er helt firkantet, uten utstikkende detaljer, og passer derfor godt i lommen. Ja, til og med skjortelommen bør takle vekten og størrelsen på dette kameraet uten at det ser ut som om ting henger for mye av den grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer