Casio Exilim EX-Z55

Dette er en av Casios aller mest solgte digitalkameramodeller i Norge for tiden, kanskje først og fremst på grunn av lekker design og en gedigen LCD. Men hvordan duger det i praksis?

Publisert

De siste par årene har vi sett mange forsøk på å revolusjonere kameradesignen. Men når alt kommer til alt, viser det seg at folk foretrekker det klassiske og enkle - og ikke minst; kompakte. Canon definerte selve "malen" her, vil mange hevde, med sin Digital IXUS-serie. Konkurrentene har siden lansert lookalikes på løpende bånd. Enkelte av dem har dessuten vært meget vellykket, for eksempel Sony Cybershot DSC-W1.

Casios Exilim-serie består av flere meget kompakte og robuste kameraer. Før jul rakk vi å teste to av de ferskeste modellene; minstemann Exilim EX-S100, og entusiastmodellen Exilim EX-P100. Nå har vi også testet bestselgeren EX-Z55, som er 5-megapiksels kamera med 3x optisk zoom, med en overflate som ikke er mye større enn ett kredittkort.

Her finner du alle tekniske data

Passer perfekt i lommen

Huset er naturligvis av metall, og overlaten har ingen utstikkende detaljer når kameraet er skrudd av. Dermed passer det perfekt til jakkelommen. Men noe av det første vi legger merke til, er den gedigne LCDen på baksiden. Den måler 2,5 tommer, og er, i motsetning til f. eks skjermen på Canons IXUS-kameraer, beskyttet bak pleksiglass. Kameraet har for øvrig også en optisk søker, men den blir kun aktuell å bruke i nødtilfeller, for eksempel når batteriet er nesten tomt. Stor skjerm gir en fin følelse under fotograferingen. Og til tross for at oppløsningen godt kunne vært høyere, er det ingen tvil om at dette er en bra skjerm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.