Casio Exilim EX-Z850

TEST: Casios lille sjef byr på åtte megapiksler pakket inn i børstet aluminium - kan Exilim EX-Z850 tukte de beste?

Publisert
Sist oppdatert

Casio er en av ringrevene i digitalfotobransjen, og Exilim-serien har vært en populær lommekameraserie de siste årene. De siste tre-fire månedene har dette kameraet hatt æren av å være sjefen blant Exilim-kameraene, men vil i løpet av kort tid måtte finne seg i å ta et skritt ned fra tronen og gjøre plass til EX-Z1000, som vil by på hele 10Mp oppløsning.

EX-Z850 er et lite og snertent kamera. Kamerahuset er i børstet aluminium og CCD-sensoren teller åtte millioner piksler fordelt i 4:3-format (3:2 er også mulig). Høyeste oppløsning er dermed 3264x2448 og sensorstørrelsen heldigvis hakket over den minste med sine 1/1,8" diagonalt. Bildene lagres på SD-brikker og er i underkant av 3MB store når du bruker standardinnstillingene.

Objektivet på Exilim-kameraet er nokså standard, med brennvidde tilsvarende 38-114 og en lysstyrke på henholdsvis f/2.8 og f/5.1 på vidvinkel og tele. Som vanlig skulle vi gjerne ha sett at det heller ble satset litt mer på vidvinkel - 38mm er litt i dårligste laget når du skal ta innendørsbilder, og nytten av zoom er begrenset på et lommekamera uten bildestabilisator uansett. Makronærgrensen er på 10cm, som ikke er mye å slå i bordet med i forhold til konkurrentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer