Casio Exilim Pro EX-F1

TEST: «Oppsiktsvekkende» er bare forbokstaven.

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal innrømme at vi stusset litt da Casio annonserte EX-F1 og påstod at det skulle klare å ta 60 bilder på ett sekund med 6 megapikslers oppløsning.

Det viste seg jaggu å være sant.

Dagens testprodukt har nemlig vanvittige spesifikasjoner på ytelsesfronten. Ikke bare kan du ta de nevnte 60 bildene på ett sekund - kameraet kan også filme i full HD-oppløsning (1920x1080), og med redusert oppløsning kan du også filme med 300, 600 og 1200 bilder i sekundet.

Hva betyr det i praksis? Jo - siden du spiller av filmen med 30 bilder pr sekund, tar det opp til 40 sekunder å spille av ett sekunds opptak. Med andre ord er det duket for saaaaaakte film.

Se filmeksempler lenger ned i artikkelen

Ultrazoom med nogo attåt

Exilim Pro EX-F1 er i utgangspunktet et ultrazoomkamera. Det betyr at det konkurrerer med kameraer som Canon PowerShot S5 IS, Panasonic DMC-FZ18, Olympus SP-570 UZ og andre kameraer med et langt brennviddeområde.

Brennvidden tilsvarer 36-432mm (12x zoom) og har største blender på henholdsvis f/2,7-4,6 på vidvinkel og tele. Spesielt på tele er det noe mer lyssvakt enn de beste i klassen (som ligger rundt f/3,5), og etter hvert begynner vi å bli bortskjemte med 28mm og nedover i den korte enden. Objektivet har heller ikke stabiliseringsfunksjon, men kameraet har stabilisering som følge av å flytte CMOS-brikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer