Casio lanserer EXILIM Pro EX-P505

Dette skal i følge Casio være et foto- og videokamera i ett.

Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge ligget i kortene at det går mot en sammensmelting av digitale fotoapparater og videokameraer i konsumentklassen. Casio har nå lansert sitt siste våpen i denne kategorien, modellen EXILIM Pro EX-P505, som de mener skal kunne fange både levende bilder og stillbilder av meget høy kvalitet.

Ligner speilrefleks

I utgangspunktet er det snakk om et 5 megapiksels digitalkamer med et kraftig 5x zoomobjektiv med nærgrense på 1 cm ved makroopptak. Kameraet ligner ingenting av hva vi tidligere har sett i Exilim-serien, det minner mer om et digitalt speilreflekskamera.

På baksiden sitter en vridbar LCD-skjerm på 2 tommer, som gjør det enklere å ta bilder langs bakken, i hoftehøyde og for eksempel over en folkemengde. Kameraet skal i følge Casio være svært raskt, med en utløserforsinkelse på 0,01 sekund. Brukeren skal kunne velge mellom en rekke motivrelaterte innstillinger, og ellers ha rikelig med innstillinger for både amatører og entusiaster.

Video med stereo lyd

Når det gjelder video, benytter kameraet ikke uventet MPEG4-kompresjon i VGA-oppløsing. Dette formatet er det mest effektive med tanke på kompromisset mellom kvalitet og plassbruk. Mer oppsiktsvekkende er at kameraet er utstyrt med to mikrofoner, og tar dermed opp lyd i stereo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer