Casio QV-5000SX

Casio QV-5000X er et betydelig fremskritt for Casio. Dette kameraet har en oppløsning på hele 1280 x 960, og alle de viktigste justeringsmulighetene for å ta gode bilder i mange situasjoner. Kameraet er rimelig i denne sammenhengen, skjønt prisen på digitale kameraer er fremdeles langt høyere enn tradisjonell fotografi.

Publisert

Dette kameraet er et naturlig valg for deg som er opptatt av bildekvalitet uten at du er villig til å betale så alt for mye. Det innebærer (selvsagt) at du må ofre enkelte tekniske finesser, og dette kameraet har hverken optisk zoom eller minnekort som er vanlig på dyreste kameraene i megapixel-klassen (mer enn 1 mill. bildepunkter). Justeringsmulighetene er likevel på et nivå som gjør at mange fotoentusiaster vil bli fornøyd.

Kameraet har likevel noen spesielle finesser som f.eks. muligheten til å spille inn film (inn til 6,4 sek. uten lyd). Men digitale kameraer er ikke videokameraer, og dette er bare leketøy som ikke kan brukes til noe nyttig.

God bildekvalitet

Vi er positivt overrasket over bildekvaliteten på dette kameraet. Kameraet kan i enkelte situasjoner gi litt undereksponerte bilder, men ikke på en slik måte at pikslene i bildet blir ødelagt. Ved undereksponering er det nemlig mange CCD-brikker som lager støy i fargene.

Vårt standard innemotiv har gode detaljer og god skarphet. Det er også mulig å sette skarpheten i kameraet til "hard" for et enda skarpere bilde, men vår erfaring er at dette fungerer dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.