Casio QV-5700

QV-5700 er et meget avansert kamera til en fin pris. Mer er det ikke å si om den saken. Men hvor mye bedre er det enn forgjengener QV-4000?

Publisert

QV5700 stiller i samme klasse som Canon Powershot G2/G3, Sony Cybershot DSC-S85 og Nikon Coolpix 5000 - dvs kameraer for deg som ønsker langt mer enn pek-og-klikk.

Gammel kjenning - på utsiden

QV5700 er i praksis en oppgradert utgave av QV4000, og først og fremst er det oppløsningen som er forbedret fra 4 til 5 megapiksler. Det lyssterke objektivet er det samme, og yter 3x optisk. Det dekker et område som tilsvarer 34-102 mm i et 35 mm filmkamera. Flere konkurrerende kameraer i klassen har forresten samme objektiv. Det er Canon som har laget objektivet, og de benyttet det for eksempel selv i suksesskameraet Powershot G2.

At kameraet leveres med 16 MB CF-minnekort, synes vi er ynkelig. Det gir bare plass til 5-6 bilder i høyeste oppløsning med fin kvalitet. Vi mener kortet burde vært minst dobbelt så stort. Kameraet kan forresten bruke Type I og II-kort, inkludert IBM Microdrive på 1 GB. Høyeste oppløsning er 2560 x 1920 punkter. Du kan også velge et fremkallingsvennlig 3:2-format på bildene, med oppløsning 2544 x 1696 punkter. Smart!

Og kobler du kameraet til PCen, dukker det opp som en egen, ekstern diskstasjon. Hvorfor gjør ikke alle digitalkameraer det? Casios egne programmer for bildebehandling og håndtering følger for øvrig med på CD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer