Casio QV-7000SX

Med mange finesser og høy oppløsning er Casio QV-7000SX et spennende kamera. Det koster ca. tusenlappen mer enn QV-5000SX som vi testet for litt siden. Kameraet har hele 1280 x 960 i oppløsning, og det er et godt utgangspunkt for å ta gode bilder.

Publisert

Dette kameraet har en litt annen profil enn Casio QV-5000SX . Her er hovedvekten lagt på finessene. Kameraet har både optisk zoom (2x) og minnekort som QV-5000SX ikke har. Det undrer oss derfor llitt at kameraet ikke har gjennomsiktssøker, men vi har en mistanke om at Casio her har prioritert kjøpere som er mer opptatt av typiske "datafinesser" enn av tradisjonelle fototekniske egenskaper.

OK bildekvalitet

Vi hadde en del problemer med å få et bra bilde av vårt standard innemotiv. Enten ble det for mørkt, eller så ble det for lyst. Etter en del prøving og feiling endte vi opp med å justere blenderen ett nivå ned, og det ga et noenlunde OK resultat. Men detaljene er ikke så gode som vi skulle ønske, og langt fra så gode som Olympus C-1400 L (som er en god referanse på skarphet og fargekvalitet).

Når vi ble fornøyd med eksponeringen, er problemet at detaljene flyter litt ut i vanskelige mønstre som dukkens kjole og tigerens skjerf. Dette er bare synlig hvis bildet skal skrives ut med høy kvalitet, og har ikke betydning hvis bildene skal brukes på websider eller hvis de skal benyttes i enkle trykksaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer