Casio QV-R40

Etterfølgeren til suksessen QV-R4 er etter vår mening blitt enda bedre. Dette er utvilsomt det raskeste digitalkameraet vi har testet så langt.

Casio QV-R40
Publisert

QV-R40 er Casios siste våpen mot blant annet Canon Digital Ixus 400 og de andre minikameraene. I likhet med det omtalte Ixus-kameraet, har også QV-R40 metallhus, 4 megapiksels bildebrikke og 3x optisk zoom. Her er ingen detaljer som stikker ut og skaper problemer når du putter kameraet i lommen, og både vekt- og størrelsesmessig innbyr det også til lommeplassering.

Starter på sekundet

Men det mest oppsiktsvekkende ved dette kameraet er oppstartstiden. Den er oppgitt til 1 sekund, og det er ikke langt unna sannheten! Tidligere er det kun kameraer uten optisk zoom som har kunnet måle seg, i følge våre målinger. Dessuten reagerer utløseren kjapt, på tidelen dersom du har stilt fokus til uendelig. Autofokusen er også rask, men regn med noen tideler fra du trykker til bildet er tatt. Hvis ikke du trykker halvveis ned først, da. Da reagerer kameraet spontant.

Her er en kjapp oppsummering av de viktigste tekniske egenskapene:

4 megapiksels bildebrikke10 MB innebygd minne, utvidbart med MMC/SD-kort (medfølger ikke)3x optisk zoom-objektiv, brennvidde tilsvarende 39 -117 mm, f/2,8-4,8Nærgrense 10 cmOptisk søker og 1,5" LCD-skjerm (84.960 punkter)21 forhåndsdefinerte, motivrelaterte innstillinger (bestshot scenes)Ytre mål: 88 x 60.5 x 32.7 mm (BxHxD)Vekt: 210 gram (inkl batterier)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer