Casio tøyer grenser

Ekstrem vidvinkel, ekstrem zoom og ekstrem batterilevetid i nytt kompaktkamera.

Casio tøyer grenser
Publisert
Sist oppdatert

Casio lanserer nå lommekameraet EXILIM Hi-Zoom, med 24 mm vidvinkel, 10x optisk zoom og batterilevetid på 1000 bilder mellom to ladinger.

Dobling

Disse spesifikasjonene har vi aldri tidligere sett maken til i lommekamera-klassen, der normalen ofte er 35 mm vidvinkel og 3x zoom.

CIPA-tall for batterilevetid ligger ofte på 200-300 bilder, og bare svært sjelden på mer enn 500 bilder, men i følge Casio skal altså dette kameraet klare det dobbelte.

Grunnen til den ekstreme batterilevetiden ligger i følge Casio i en ny bildeprosessor, som er blitt mer strømgjerrig enn på tidligere modeller.

Filmer i HD

For øvrig byr kameraet på 12,1 megapiksels bildeoppløsning, 3-tommers høyoppløselig skjerm på baksiden (230 000 piksler), og kan også filme i HD-oppløsning (1280 x 720 piksler) med 24 fps, som betyr glidende bevegelser.

Kameraet skal være i butikkene i månedsskiftet juni/juli, og prisen ser ut til å ligge på rundt 3000 kroner veiledende. Det kommer i flere forskjellige farger.

DinSide har bedt om å få låne et testeksemplar, og kommer tilbake med våre inntrykk senere i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer