C&C: Generals

Endelig har Command & Conquer gjennomgått en skikkelig fornyelse, og vi er meget fornøyd med resultatet.

Publisert
Sist oppdatert

Command & Conquer-spillene har vært med oss i mange år, og regnes, sammen med WarCraft-serien, for å være ansvarlige for populariteten til sanntidsstrategisjangeren. Kvaliteten på C&C-spillene har likevel vært noe ujevn, med noen meget gode og noen skuffende titler, for å ikke snakke om det meget skuffende forsøket på et førstepersonsspill, Renegade.

Electronic Arts har tydeligvis bestemt seg for at det siste spillet i serien ikke kommer til å være en gjentagelse av gamle ideer – her skulle det tenkes nytt. Derfor er det et helt nytt team som har laget dette spillet – Westwood har ingenting med Generals å gjøre. Det synes: Generals omhandler nemlig ikke det velkjente C&C-universet, her er det ingen GDI, ingen NOD, ingen Kane og ingen Tesla-våpen. Egentlig virker det som om EA kaller spillet for Command & Conquer bare fordi navnet selger – men det gjør ingenting, fordi spillet er veldig bra.

Tre sider av samme sak

Det er tre fraksjoner i Generals, og disse er mye mer realistiske enn tidligere. Du kan spille som USA, Kina, eller den Midtøstenbaserte GLA. Det var nok ikke meningen, men det er skremmende hvor godt spillet stemmer med dagens politiske situasjon – i et av brettene iverksetter USA et angrep på Baghdad, og GLA-styrkene inkluderer blant annet selvmordsbombere. Det hele er såpass humoristisk fremstilt at ingen bør bli støtt, men vi har allerede sett at Generals-diskusjoner på nettet utvikler seg til politiske debatter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer