C&C Red Alert 2: Yuri’s Revenge

Den etterlengtede utvidelsespakken til Red Alert 2 er endelig her, og inneholder mye mer enn vi er vant til. Men er den verdt pengene?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Selv om ikke alle spill i den klassiske Command & Conquer-serien har vært like vellykket, er Red Alert 2 absolutt blant høydepunktene. Spillet tok deg tilbake til tiden da strategispill ikke tok seg selv så seriøst, og gav deg en flott opplevelse, selv om grafikkmotoren og teknologien ikke var av nyeste dato.

De fleste som har spilt Red Alert 2 husker sikkert den enigmatiske Yuri, som stadig vekk stod bak de sovjetiske framstøtene, takket være sine tankekontroll-krefter. På slutten av spillet, da de sovjetiske styrkene måtte gi etter for de allierte, forsvant imidlertid Yuri. Nå er han tilbake...

Masse nyheter

Yuri’s Revenge er en massiv utvidelsespakke. Først og fremst får vi naturligvis servert en utfyllende bakgrunnshistorie, som blir fortalt med de samme høykvalitets-filmklippene vi kjenner fra tidligere Westwood-produkter. De aller fleste av ansiktene fra Red Alert 2 er tilbake, og bakgrunnen er at Yuri, etter å ha brutt med Sovjetunionen, brukte tiden på å bygge opp en formidabel hær for så å hevne seg på både allierte og Sovjet.

Jada, Tanya er tilbake
Jada, Tanya er tilbake Vis mer

Yuris styrke er fortsatt hans tankekontrollmuligheter, han kan nemlig fange dine soldater og gjøre dem til sine slaver når som helst i løpet av kampen. Og kjempe mot Yuri vil du gjøre ofte – det er nemlig det som skiller utvdelsespakken fra de tidligere spillerne. Du kan, som før, spille for de allierte eller sovjetene, men du vil slåss mot Yuri og hans styrker. Dette krever noen nye strategier...

I og med at Yuri kan ta kontroll over dine styrker, er det lurt å satse på enheter med lang rekkevidde, som for eksempel snikskyttere. Ellers får begge sidene mange nye våpen og teknologier. De allierte får for eksempel fotsoldater som kan grave seg ned og by på kraftig forsvar mot fiendtlige tanks, eller såkalt Battle Fortress, som foruten å være svært kraftig i seg selv, kan ta opptil fem soldater som kan skyte fra den i alle retninger. Sovjetene må også kompensere for tapet av Yuri, og har utviklet mange nye teknologier. For å ikke nevne Boris da, som kan ta en hel hær alene...

Kort fortalt, hver side har sju oppdrag å kjempe seg gjennom, og det er snakk om ganske massive brett med flere mindre oppgaver du må utføre underveis. Takket være de mange teknologiske nyhetene på begge sider er du garantert en spennende og morsom opplevelse når du slakter ned dronene til Yuri. Vår eneste innvending er at du får ingen mulighet til å spille som Yuri i énspillermoduset.

Nok av action

Ikke så veldig forskjellig ved første øyekast
Ikke så veldig forskjellig ved første øyekast Vis mer

Utviklerne Westwood har også oppgradert flerspillerdelen med en rekke nye muligheter og brett. Spillet støtter nå opptil seks spillere, og det er blitt enklere å finne spill på nettet. Det er også i flerspillermoduset at du får muligheten til å spille som Yuri, som er en interessant opplevelse i seg selv. Yuris enheter og soldater er en sær blanding av kloner, tankeløse slaver og strengt forbudt teknologi, og er en pust av frisk luft i Red Alert-universet.

Er du ikke så glad i flerspiller-spill, kan du også prøve deg som Yuri på et av de mange skirmish-brettene, der du rett og slett må slåss til siste mann mot en datastyrt motstander.

Grafikken og lyden i Yuri’s Revenge er av samme nivå som i originalspillet. Det betyr fargerik grafikk, som ikke benytter seg av de nyeste teknologiene, men likevel holder mål for de som synes spillbarheten er viktigst. Og spillbarhet får du nok av i Yuri’s Revenge.

For å konkludere – alle som har spilt Red Alert 2 og likte det, bør skaffe seg denne utvidelsen. Du får svært mye for pengene, faktisk så er Yuri’s Revenge en av de større og mest omfattende utvidelsespakkene vi har sett den siste tiden. Snart lanseres et nytt kapittel i C&C-universet, tredjepersonsspillet Renegade, og i mellomtiden får fans av serien noe å kose seg med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer